zaterdag 18 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

Foto: Ludovic Bertron cco

Ondersteuning jongeren gaat ook na corona door

2 augustus 2021 (een van de redacteuren)

Jongeren zijn stevig geraakt door corona en de gevolgen daarvan. In de woorden van jeugdwethouder Judith Bokhove:  'Ze konden niet naar school, sporten, op stap of naar hun bijbaantje. Dat zorgde ervoor dat sommige jongeren niet goed in hun vel zaten of zelfs grote problemen kregen.' 

Geld & samenwerking

Om die gevolgen en problemen voor jongeren van 16 tot en met 26 jaar te helpen opvangen gaat Rotterdam 1,5 miljoen euro’s extra uittrekken. Dat is bovenop de 3,3  miljoen die eind vorig jaar werden verwacht bij de start van het herstelplan om Rotterdamse jongeren goed door de coronacrisis te laten komen.

Om jongeren te bereiken en te betrekken werkt Rotterdam samen met een groeiend aantal partijen, zoals sportclubs, culturele organisaties, het jongerenwerk, sociaal ondernemers en niet te vergeten jonge Rotterdammers. Onder de vlag ‘Rotterdam. Sterker door jongeren’ zijn meer dan 40 initiatieven gestart om jongeren een steuntje in de rug te geven. 

Samen met jongeren 

Via het nieuwe digitale Jongerenpanel Rotterdam worden jongeren gevraagd om mee te denken over diverse beleidsthema’s die er voor hen toe doen. Want zij weten als geen ander wat jongeren belangrijk vinden en nodig hebben. 

Het wordt steeds duidelijker dat de stad en jongeren deze steun en meedenkvorm  ook na corona - wanneer dat ook moge zijn- goed kunnen gebruiken.

Zie ook:

Lees meer over:

corona jong
Deel dit bericht met je vrienden!