maandag 25 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Olifanten Blijdorp krijgen extra douche

26 juni 2019 (de redactie)

In Diergaarde Blijdorp kunnen de dieren de warme periodes goed doorstaan. Er zijn in de dierentuin veel (sub)tropische dieren die goed tegen warmte kunnen. Voor alle soorten zijn de verblijven zo ingericht dat de dieren de juiste keuzemogelijkheden hebben. Ze kunnen zelf voor verkoeling kiezen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gebruik maken van schaduwplekken, binnenverblijven, water of een modderbad.

De olifanten bedekken zichzelf graag met een laagje modder. Dit beschermt ze tegen de felle zon en tegen parasieten die in de zomer meer voorkomen. Het vocht uit de modder verdampt op de huid, wat ook weer voor verkoeling zorgt. Daarom hebben de olifanten in de zomer altijd toegang tot een modderbad. Daarnaast worden de olifanten op warme dagen twee keer per dag gedoucht. Hebben ze het dan nog steeds warm, dan plonzen ze in het bad. Helemaal kopje onder met alleen de slurf als snorkel.

Dat is voor bezoekers in Blijdorp niet weggelegd, maar goed toeven kan het wel zijn in de Rotterdamse Diergaarde. De vele schaduwplekken onder de bomen, op de terrassen en bijvoorbeeld in het koele Oceanium zorgen voor hen voor verkoeling.

Voor het geld hoef je het niet te laten. Met je Rotterdampas betaal je eenmalig maar €5 en als je vaker naar de Diergaarde wilt, slechts €41,50 voor een jaarabonnement.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!