vrijdag 27 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Oliebollen en grijsgedraaide hits

29 december 2008 (de Redactie)
Af en toe dringen de geuren van Richard Visser door tot in mijn huiskamer. Mijn dochter vraagt dan altijd: Pap, mag ik een bol kopen? Ik snap niet hoe hij dat doet. Ik woon op ongeveer 100 meter van de oliebollenkraam van de beste oliebollenbakker van Nederland. Althans volgens het Algemeen Dagblad. Ik loop er dagelijks langs. Ik hou niet van zoetigheid. Maar soms krijg ik ook trek in een bol. Zou Richard stiekem spuitbussen met verleidelijke oliebollenlucht gebruiken?

Leuk hoor die honderden wachtenden voor je deur. Allemaal een uurtje in de rij voor de beste vette hap van Nederland.
Mensen geloven jullie dat nu echt? Maak ze toch gewoon zelf thuis. Kost minder tijd, is leuker, goedkoper en lekkerder. En ik kan weer gewoon de deur uit.
Volgend jaar organiseren wij wie de beste thuis gemaakte oliebol op deze redactie aflevert. De bollen moeten zijn bereid met echt beslag, dat is gerezen in een grote pan afgedekt met een theedoek geplaatst bovenop een kolenkachel. Zo was het toch ma? Wedden dat die bollen van Richard dan in het niet vallen.

Nu we toch bezig zijn met organiseren. Behalve een wedstrijd bollen bakken, gaan we nog iets origineels doen. Ik word elk jaareinde doodziek van al die oude hits in allerlei overzichtlijstjes. Telkens weer al die grijsgedraaide nummers. Daarom stellen onze lezers volgend jaar een top 1000 samen van hun favoriete songs. Er is slechts één voorwaarde: de nummers mogen nooit als single zijn verschenen. Een top 1000 zonder hits. Dat is nog nooit gedaan. Iedere muziekliefhebber kent zijn verborgen juweeltjes. Dat wordt de verrassendste en muzikaalste top 1000 ooit. Inzendingen zijn nu al welkom.
Deel dit bericht met je vrienden!