donderdag 9 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Odd Fellow lezing van winnaar Socrates-beker Jelle van Baardewijk

18 november 2019 (door de redactie)

Donderdag 21 november a.s. houdt Jelle van Baardewijk - lector bedrijfsethiek aan de Hogeschool Rotterdam, universitair docent filosofische bestuurskunde aan de Vrije Universiteit – een Odd Fellowlezing in Rotterdam naar aanleiding van het boek Het goede leven en de vrije markt, waarvan hij mede-auteur is.

Daarin beschrijft hij hoe de moderniteit in allerlei opzichten tegen haar grenzen loopt. Hij gaat tijdens deze avond in op de economische en ideologische aspecten van de moderniteit als een ‘project van bevrijding’. Thema’s die aan bod komen zijn economisch – de ethiek van het financiële systeem, de macht van managers – maar evengoed cultureel: de verbrokkeling van de liberale westerse wereldorde sinds Trump en Brexit, secularisatie en Islam. Jelle zal deze thema’s vanuit het filosofische kader bespreken dat verder is uitgewerkt in Het goede leven en de vrije markt.

Het boek heeft de Socratesbeker gewonnen voor het beste filosofische publieksboek van 2018. De co-auteurs van het boek zijn Ad Verbrugge en Govert Buijs. 

Deze lezing wordt gerealiseerd door de Rotterdamse Maasloge, de Haagse Humanitasloge en de Leidse/Voorburgse Sleutelloge van de Odd Fellows. De aanvang is om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30.

Het adres is van Vollenhovestraat 35 in Rotterdam, het logegebouw van de Maasloge.

De prijs bedraagt 5 Euro en geeft recht op 2 consumpties.

Tickets zijn verkrijgbaar via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets

 

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven