vrijdag 26 februari 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Mevrouw D.H. Oudshoorn-Tinga. Foto Rijksoverheid

Dagmar Oudshoorn voorzitter adviescollege slavernijverleden

15 januari 2021 (een van de redacteuren)

Mevrouw Dagmar Oudshoorn-Tinga wordt de nieuwe voorzitter van het adviescollege dialooggroep slavernijverleden. De ministerraad heeft op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingestemd met haar benoeming. 

Gesprekstafels over slavernijverleden

De dialooggroep houdt de komende tijd in verschillende maatschappelijke sectoren, zoals bijvoorbeeld cultuur, sport en bedrijfsleven, gesprekstafels over het slavernijverleden en de doorwerking daarvan in de hedendaagse samenleving. Het doel van de gesprekken is gericht op verbinding en een bredere erkenning van dit gedeelde verleden.

Amnesty 

Dagmar Oudshoorn (1972) is directeur Amnesty International Nederland. Hiervoor was ze onder meer werkzaam als Hoofd Operatiën bij de Nationale Politie in Amsterdam. Van 2010 tot 2018 was Oudshoorn burgemeester van de gemeente Uithoorn.

Dagmar Oudshoorn volgt de huidige voorzitter van de dialooggroep slavernijverleden Frits Goedgedrag op. De heer Goedgedrag heeft laten weten dat hij vanwege de coronamaatregelen niet vanuit zijn woonplaats op Aruba naar Nederland kan reizen en daardoor zijn werkzaamheden als voorzitter niet goed kan invullen. Wel blijft hij actief betrokken bij het werk van de dialooggroep, indien daar behoefte aan is.

Zie ook:

Lees meer over:

slavernij
Deel dit bericht met je vrienden!