woensdag 27 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Tenet Foto Filmdepot

Nieuwe lang verwachte Nolan-film 'Tenet' eindelijk in premiére

19 augustus 2020 (een van onze verslaggevers)

De wereldwijde premiére van de nieuwste film van Cristopher Nolan is meermalen uitgesteld. Cristopher Nolan die een lange rij succesfilms op zijn naam heeft van Memento, via zijn Batman trilogie tot aan Insterstellar en Dunkirk,  alsmede producent Syncopy en distributeur Warner Bros., gaan niet over een nacht ijs. De coronatijd, met restricties bij filmvertoningen maakt alles onzeker. Nu wordt de film eind augustus gelanceerd, aan het eind van de zomer en het begin van het nieuwe schooljaar en de opening van het cultuurseisoen.     

Tenet  Foto Filmdepot

John David Washington is de Protagonist in Nolan’s nieuwe scifi-actiefilm Tenet. Slechts gewapend met één woord – Tenet – moet de Protagonist de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar Inversie. De internationale cast van Tenet bestaat daarnaast uit Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Martin Donovan, Fiona Dourif, Yuri Kolokolnikov, Himesh Patel, Clémence Poésy, Aaron Taylor-Johnson, Michael Caine en Kenneth Branagh. Nolan schreef en regisseerde de film en maakte gebruik van een combinatie van IMAX®- en 70mm-film. Tenet is geproduceerd door Emma Thomas en Nolan. Uitvoerend producent is Thomas Hayslip. Nolan’s creatieve team bestond uit director of photography Hoyte van Hoytema, production designer Nathan Crowley, editor Jennifer Lame, kostuumontwerper Jeffrey Kurland, visual effects supervisor Andrew Jackson en special effects supervisor Scott Fisher. De muziek werd gecomponeerd door Ludwig Göransson. Tenet werd in zeven landen op locatie gedraaid.

De fotografie zal met de combinatie Hoyte van Hoytema en Cristopher Nolan waarschijnlijk opnieuw overdonderend zijn. Gaat Tenet de richting uit van Inception, meer de richting van Interstellar of wordt het iets anders, voor kenners en liefhebbers is dat nog even de vraag. 

 

Lees meer over:

Nolan
Deel dit bericht met je vrienden!