dinsdag 7 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Nieuw Festival in Rotterdam: Het World Port Busker festival

23 augustus 2017 (de Redactie)

De beste straatmuzikanten uit binnen- en buitenland komen naar Rotterdam.

Rotterdam heeft er een nieuw gratis festival bij. En wat voor één. Tijdens de Wereldhavendagen, nemen tientallen internationale én Rotterdamse straatmuzikanten de straten van de stad over.

Het World Port Busker festival voorziet de Wereldhavendagen van een muzikaal randje door de beste straatartiesten - ook wel Buskers genoemd - uit alle windstreken naar Rotterdam te halen. Tijdens het driedaagse festival op 1, 2 en 3 september zijn straatmuzikanten op diverse locaties in de stad te bewonderen.


Rotterdammers laten zich verrassen door gerenommeerde artiesten als de Roemeense sing & songwriter Cezar, die dagelijks het winkelend publiek van Dublin’s Grafton Street trakteert, CQMD, die met Franse funk en een laagje rocksteady en ska komen, de uit Istanbul afkomstige melting pot Light in Babylon of Chami Cool, wiens wieg in Frankrijk stond maar vooral in de straten van Barcelona furore maakte en ooit ook het podium deelde met een andere voormalige Busker: Manu Chao.

Het programma:

- Vrijdag 1 september, 20:00 – 23:00 uur; Buskers ’n Beers

De Buskers strijken dan, na aankomst in Rotterdam, neer in en rond diverse Rotterdamse horecagelegenheden. Onder het genot van een wijntje, fris of koud glas bier kan men genieten van de Buskers op terrassen.

- Zaterdag 2 september, 13:00 – 17:00 uur; Buskers Downtown

Deze middag begeven de Buskers zich in hun natuurlijke habitat, oftewel op straat. Op verschillende bekende pleinen en winkelstraten, zoals de Witte de Withstraat, Nieuwe Binnenweg, Centraal Station, Koopgoot, Markthal en Eendrachtsplein, zo brengen de Buskers sfeer en muziek in de stad.

- Zondag 3 september, 13:00 – 21:00; Battle of the Buskers

Het Deliplein op Katendrecht staat op zondagmiddag 3 september geheel in het teken van de apotheose van het World Port Busker Festival: The Battle of the Buskers. Alle Buskers komen dan naar Katendrecht voor een programma vol muzikaal spektakel en vertier.

Straatartiesten (in het Engels Buskers genoemd) uit grote havensteden worden Rotterdam binnen gehaald om te komen optreden. Drie dagen lang door de gehele stad en uiteraard met name in het gebied waar de Wereldhavendagen zich afspelen. Van rauwe blues tot fado en schlager alle klanken van de havens komen samen tijdens de Wereldhavendagen. Wie kunnen nu beter het leven van de havenstad bezingen als de mensen die hun dagen slijten in de straten van de stad? De Sterke Verhalen, de rariteiten, de verloren maritieme dromen en verlangens, het komt samen op de straten en op pleinen van Rotterdam op 1, 2 en 3 september.

Meer informatie over het World Port Buskerfestival vindt u op www.worldportbuskerfestival.nl

Bron foto's: Inspiron 15

Deel dit bericht met je vrienden!