donderdag 2 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Nieuw boek Frans Vogel met uitreiking Poëzieprijs

16 oktober 2017 (door de Redactie)

(Door Jim Postma)

Onder toeziend oog van zo wat het hele Rotterdamse literaire wereldje werd afgelopen zaterdag in Katendrecht een nieuwe bundel van wijlen Frans Vogel (80) ten doop gehouden (zie kopfoto © Rinus Vuik).

Daarnaast werd voor het eerst in memoriam de Frans Vogel Poëzieprijs uitgereikt. Wat zijn boek aan gaat handelt het hier om de beste poëzie van zijn omvangrijke verzameling. Het 165 pagina’s tellende boek uitgegeven door StudioKers is voor 18,95 te bestellen bij de boekhandel onder de titel ‘Het beste van Frans Vogel.’


Op de achterkant van het boek met harde kaft staat: ‘Poëzie van de daad en van de straat.’ Op de voorkant een markante kleurenfoto van hem in zijn jonge jaren met die typische ondeugende blik van hem. Van binnen zijn er alleen maar gedichten van hem, zonder verdere foto’s.

Veel van zijn foto’s van vroeger en recent zijn wel terug te vinden in het onlangs gepresenteerde boek van Hansje de Reuver, genaamd ‘De Hef’. Het was zijn goede vriend en collega Hans Citroen die een inleidend woord hield bij de boekpresentatie in boekhandel Bosch&De Jong aan de Veerlaan 19d.

Applaus voor winnaar Lilian Zielstra.Foto: Rinus Vuik

De Poëzieprijs van Frans Vogel, onder meer bestaande uit een geldprijs van 1500 euro, werd uitgereikt door dichter Rien Vroegindeweij aan de jonge Groningse dichteres Lilian Zielstra.

(Wordt vervolgd)

Jim Postma / Foto's Rinus Vuik.

Hans Citroen houdt een pikante speech, die door de aanwezigen zeer werd gewaardeerd. Foto: Rinus Vuik

Uitgever Pieter Kers van StudioKers. (Foto © Rinus Vuik)

Hans Citroen (links) hier samen met Mark Boninsegna die enkele gedichten van Frans Vogel voor las. (Foto © Rinus Vuik)

De eerste winnaar van de Frans Vogel Poëzieprijs, dichteres Lilian Zielstra uit Groningen. (Foto © Rinus Vuik)

Hansje de Reuver, levensgezel van Frans Vogel hier samen met Pieter Kers. (Foto © Rinus Vuik)

Rotterdams dichter Rien Vroegindeweij deelt hier de Poëzieprijs uit van Frans Vogel aan winnares Lilian Zielstra. (Foto © Rinus Vuik)

Winnaar 'Frans Vogel Poezieprijs 2017 Lilian Zielstra is verguld met de door beeldend kunstenaar Cor Kraat ontworpen trofee. (Foto: Rinus Vuik)

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road