maandag 21 september 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Hedwig Waltmans Molier Foto Rijksoverheid

Nederlandse diplomate overleden als gevolg explosie Beiroet

8 augustus 2020 (door de redactie)

De Nederlandse diplomate Hedwig Waltmans-Molier, echtgenote van ambassadeur Jan Waltmans, is op zaterdag 8 augustus bezweken  aan haar verwondingen, als gevolg van de zware explosie in Beiroet op 4 augustus.

Hedwig Waltmans-Molier is 55 jaar oud geworden. Laatstelijk was zij werkzaam bij de personeelsafdeling van het ministerie en werkte zij afwisselend vanuit Den Haag en Beiroet, waar haar man de Nederlandse ambassadeur is.

Hedwig en Jan Waltmans waren 38 jaar samen. Zij hebben op diverse uitdagende posten in het buitenland gezeten. Beiden ontwikkelden hun eigen loopbaan bij buitenlandse zaken. Zij keerden vorige week na hun vakantie terug naar hun geliefde Libanon. Hedwig stond in hun woonkamer naast Jan en werd door domme pech getroffen door de explosie, zo meldt het minsterie van Buitenlandse zaken.

De ministers Stef Blok en Sigrid Kaag hebben de familie gecondoleerd met dit zware verlies. “Wij zijn diep bedroefd door het veel te vroege overlijden van onze collega Hedwig Waltmans-Molier bij de zware explosie in Beiroet. Onze gedachten gaan uit naar haar man, hun kinderen en hun familie. Wij leven met hen mee en wensen hen veel kracht bij het verwerken van dit grote verlies. De mensen van Buitenlandse Zaken zetten zich overal ter wereld in voor Nederland, ook als de omstandigheden zwaar, moeilijk of gevaarlijk zijn. Hedwig droeg dit uit, zowel in haar werk als in haar leven. Ze was geliefd in onze organisatie en ze wordt gemist. Haar overlijden is een verlies voor Buitenlandse Zaken en voor ons land.“

Lees meer over:

libanon diplomatie
Deel dit bericht met je vrienden!