zaterdag 4 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Myrte Leffring, foto wolkenvankrijt.nl

Myrte Leffring nieuwe hoofdredacteur van poëzietijdschrift Awater

8 januari 2020 (door de redactie)

Per januari 2020 is Myrte Leffring de nieuwe hoofdredacteur van poëzietijdschrift Awater.

Awater wordt uitgegeven door De Poëzieclub, die ook De Grote Poëzieprijs en De Gedichtenwedstrijd produceert.

Merijn Schipper nam begin 2019 afscheid als hoofdredacteur. In het afgelopen jaar is de opzet van de organisatie vernieuwd door een versterking van de bureauredactie. Het hoofdredacteurschap van Leffring volgde logisch uit deze vernieuwing.

In 2019 is een aantal wijzigingen in de koers van Awater ingezet: meer zichtbaarheid en meer activiteiten naast het uitgeven van een poëzietijdschrift. Dit heeft geleid tot veelvuldige aanwezigheid op poëziefestivals en het organiseren van een podium onder de noemer Awater Live (in 2019 vier maal). Een dergelijk podium bestaat uit enkele onderdelen uit het tijdschrift (dichtersvoordrachten, interviews, premières van nieuwe gedichtverstrippingen), bij wijze van feestelijke presentatie.

Daarnaast is er meer activiteit op de website (www.poezieclub.nl), zoals wekelijkse columns, nieuwtjes en agendatips, en een gestaag groeiende recensiedatabase op basis van eerdere Awater-edities. Deze activiteiten worden in 2020 met Myrte Leffring als hoofdredacteur versterkt.

Vanaf 2006 is Myrte Leffring betrokken bij Awater en De Poëzieclub. Sinds elf jaar maakt zij deel uit van de bureauredactie. De redactie van poëzietijdschrift Awater en het bestuur van De Poëzieclub zijn gezien haar jarenlange ervaring zeer content met het aantreden van Myrte Leffring als hoofdredacteur.

Myrte Leffring is dichter, performer en docent. In 2015 verscheen haar debuutbundel Om je schouders hang ik de nachten, in 2016 gevolgd door De tere bloemen van het verstand, beide verschenen bij uitgeverij Van Gennep. Als docent geeft zij poëziecursussen bij Poetry Academy in Rotterdam; als organisator is zij onder meer betrokken bij De Gedichtenwedstrijd.

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road