woensdag 27 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Museum zoekt Schiedamse familiegeschenken, familiealbums en ‘gedekte tafels’

3 augustus 2018 (de Redactie)

Goed nieuws voor Schiedammers die altijd al eens in een museum wilden exposeren. Voor de tentoonstelling Familie zoekt het Stedelijk Museum Schiedam mensen die hun gedekte tafel (het servies, niet de tafel zelf!) willen laten zien. Ook zoeken we familie-fotoalbums en bijzondere familiegeschenken: een geboortebestekje, een eindexamenhorloge of verlovings- of trouwring. Schiedammers die mee willen doen, kunnen mailen naar info@stedelijkmuseumschiedam.nl. De tentoonstelling Familie is te zien van 13 oktober tot en met 3 maart 2019.


Geluk, gezelligheid en meer
Doordat iedereen familie heeft, weten we allemaal wel zo’n beetje wat het inhoudt. Familie brengt geluk en gezelligheid, terwijl familierelaties tegelijkertijd ook kunnen schuren. De tentoonstelling gaat over alles wat met familie te maken heeft en bevat werk van nationale en internationale kunstenaars van nu. Aan de hand van gedekte tafels, bijzondere geschenken en fotoalbums geeft de tentoonstelling ook een beeld van Schiedamse families.

Foto-onderschrift
Peter Hellemons, Particulier Domein 1999. Uit het archief van L.P. Polhuis. Molensingel 113 Schiedam, 1972. Collectie Stedelijk Museum Schiedam

Deel dit bericht met je vrienden!