woensdag 15 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Model ‘Verwoeste Stad’ is niet verkocht

8 april 2014 (door Jim Postma)

Koos van der Schelling was teleurgesteld. ‘Tot mijn verbazing is er op het model niet eens geboden’. Foto: Eric Brinkhorst fotografie bvHet is oud-Rotterdammer Koos van der Schelling afgelopen zondag niet gelukt om tijdens een veiling in Amsterdam het gipsen model te verkopen van de eerste studie voor het uiteindelijke beeld van Zadkine ‘De Verwoeste Stad’. Eigenaar Van der Schelling was teleurgesteld in de eerste NRC-veiling aan de Herengracht. Hij zegt hierover: ,,Tot mijn verbazing is er niet eens op geboden.’’


Koos van der Schelling had het beeld ingezet op minimaal drie ton, daaronder zou hij het niet verkopen.

 

In eerste instantie wilde hij het laten veilen in New York, mede ook bedoeld voor de Joodse gemeenschap aldaar. Maar op het laatste moment werd hij benaderd door de organisatoren van de NRC-veiling.
Volgens Van der Schelling viel de opkomst van kijkers en eventuele kopers tegen. ‘’Ook de kwaliteit van de te veilen kunst was aan de magere kant, een van de redenen waarom mijn beeld op die veiling niet tot zijn recht kwam. Deze eerste NRC-veiling is in mijn ogen mislukt, slechts dertig procent van de items werd verkocht,’’ aldus de kunstverzamelaar.
Hij heeft echter goede hoop dat binnenkort het model van De Verwoeste Stad alsnog wordt gekocht door een consortium van drie man, zo liet hij na afloop van de veiling weten.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven