zondag 19 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

Mobiele flitspaal op Westzeedijk Bld. Gem Rotterdam

Mobiele flitspalen om lawaai, vervuiling en gevaar in het verkeer aan te pakken

28 juli 2021 (een van de redacteuren)

Op de Westzeedijk en de Bergselaan staan vanaf 22 juli mobiele flitspalen. De palen zijn verrijdbaar door ze op een aanhanger te plaatsen. Zo kunnen de palen steeds op een nieuwe plek staan waar verkeersoverlast is. Door de kasten te verplaatsen, kan het verkeer op meerdere plekken gecontroleerd worden. Bovendien passen notoire hardrijders hun rijgedrag aan, omdat ze moeilijker rekening kunnen houden met de locatie van de flitspaal.

De twee verrijdbare flitspalen zijn onderdeel van het aangekondigde Zomeroffensief tegen asociaal rijgedrag. De flitspalen komen naast een lijst van andere maatregelen zoals: 31 handhavingsacties van de politie, de tijdelijke avondafsluiting van de Meent van elke donderdag tot en met elke zondag en het aanleggen van verkeersdrempels en versmallingen op plekken waar overlast is.

In overleg met het Openbaar Ministerie zijn de flitspalen neergezet in Rotterdam, na een test in Brabant. De flitspalen komen naast de proef met mobiele flitsapparatuur die steeds in wisselende flitskasten wordt geplaatst.

De twee flitspalen worden verplaatst naar plekken waar het nodig is. De politie, het OM en gemeente bepalen gezamenlijk waar de mobiele flitspalen nodig zijn om lawaai, vervuiling en gevaar  veroorzakend ofwel 'asociaal' rijgedrag aan te pakken.

Zie ook:

Lees meer over:

overlast verkeer
Deel dit bericht met je vrienden!