vrijdag 3 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Mijn wijze barometer

26 juni 2012 (de redactie)

Weet u het nog van vorige week? We zouden een storm krijgen, die alle andere stormen zou doen vergeten. De Nederlandse Spoorwegen liet op voorhand al minder treinen rijden. Wie niets op straat te zoeken had, moest thuisblijven. Alleen idioten gingen de straat op.

Op de avond des oordeels was er een hele aardige verfrissende regenbui. Niets bijzonders. Ik was niet verrast. Ik had betrouwbaarder informatie uit een andere bron dan al die weermannen, die aandacht willen trekken door ons de stuipen op het lijf te jagen. Mijn bron hangt in mijn werkkamer aan de muur.

Het is een groot en prachtig exemplaar. Ondanks de onheilstijdingen van de weermannen bleef mijn barometer hardnekkig volhouden dat het weer veranderlijk zou zijn. De wijzer bleef ver verwijderd van storm en zelfs van regen en wind. Mijn barometer heeft zich nog nooit vergist en is veel meer dan een betrouwbare weervoorspeller.

Mijn barometer is het nuchtere bewijs dat onze samenleving steeds makkelijker op hol slaat. Hij laat zich niet gek maken door de jongens en meisjes die op internet sites van kranten als het AD en de Telegraaf volproppen met angst-berichten.

Niet alleen vanwege de storm der stormen kan niemand meer naar buiten. Wie zo gek is toch de straat op te gaan loopt grote kans - zeker in Rotterdam - om neergestoken, verkracht of op z’n minst beroofd te worden.

Dat de barometer aantoont dat de criminaliteit afneemt, is natuurlijk volkomen onzin. Daar hebben de jongens en meisjes van de internet -redacties geen boodschap aan. Net zoals met die storm.

Als er geen storm is, dan zorgen zij er wel voor dat er toch eentje komt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!