maandag 6 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

‘Mevrouw de voorzitter....’

25 november 2010 (Jan Booister)

Als Geert Wilders in de Tweede Kamer geen fractievoorzitter zou zijn geweest van de PVV, maar van, pakweg, de Groep Wilders Vooruit, dan had hij op de hem bekende badinerende en beledigende debattoon tegen al die PVV’ers geschamperd:

,,Mevrouw de voorzitter, wat is die PVV voor een club halve en hele criminelen?"

Ze kloppen mensen geld uit hun zak met dubieuze internetsites,waarbij ze de hele wereld aan elkaar liegen, ze plegen valsheid ingeschrifte alsof het niets is,dreigen bij buren door de brievenbus teurineren, hoe verzinnen ze het, ze rammen onschuldige burgers in elkaar, ze scheuren met 100km per uur en gedoofde lichten door de bebouwde kom om een politiecontrole te ontwijken of ze bedreigen een hard werkende en onschuldige barkeeper van Nieuwspoort.

En dan weet ik wel dat daar al die linkse hobby’s worden bedacht,maar dat geeft niemand het recht een vriendelijke man die daar gewoon zijnwerk doet de ergste dingen naar zijn hoofd te slingeren.

Mevrouw de voorzitter, dit zijn geen fabeltjes, want er zijn meerdere leden van die dubieuze club veroordeeld.

Een bende is het daar dus. Maar wat gebeurt er? In plaats van te straffen, van de harde aanpak, van zero-tolerance, worden die halfzachte klaplopers beloond! Voor dat riante salaris dat wij als Tweede Kamerleden krijgen en waarvoor wij allemaal hard werken, hoeven zij hoegenaamd niets te doen.Zogenaamd als straf. Mevrouw de voorzitter, ik vind het een beloning.

Een schandelijke beloning! Als ooit het verwijt van zakkenvullers terecht was, dan was dat hier.

Mevrouw de voorzitter, ik vind dit knettergek. Overdrijf ik? Ik zou het nietkunnen verzinnen, zoveel gekkigheid bij elkaar. Ik heb zoiets bespottelijksnog nooit meegemaakt. Maar de feiten liggen er. Dat kan niemand ontkennen.

Het is, ik zeg het maar duidelijk, een schande voor de democratie. En nietalleen omdat de kiezers zijn belazerd! Ze liegen en bedriegen ook hun eigenfractievoorzitter, mevrouw de voorzitter. Keer op keer. En dat die man datgoed vindt! Dat is toch een lachertje? Die man maakt zich tot het lachertje van politiek Den Haag.

Mevrouw de voorzitter, erger is dat dit schorem ons land bestuurt! Dat tuig,want zo noem ik het toch, moet ons land netter en veiliger maken! Waar halen ze het vandaan? Ze zitten daar te niksen, betaald van het belastinggeld van hard werkende burgers als Henk en Ingrid. Die hebben moeten sappelen. Zij wel. Maar deze nitwits van de PVV krijgen het cadeau! Deze gekte moet een keer stoppen!

 

Mevrouw de voorzitter, mijn Groep Wilders Vooruit vindt dat we deze excessen keihard moeten aanpakken. Daar hebben de burgers van dit land recht op. Niet op die slappe excuses van die fractievoorzitter die zegt dat hij het ook vervelend vindt. Mevrouw de voorzitter, vervelend! Het woord alleen al! Ik vind: het is een schande. Om dit soort praktijken keren de burgers zich van de politiek af. Hier moet een eind aan komen!’’

Maar dat zegt Geert niet. Nu even niet.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!