zondag 24 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Foto Ada van Dijk

Zomeruitverkoop in de koopgoot; met mondkapje

5 augustus 2020 (Ada van Dijk)

Allemaal met een mondkapje op in de koopgoot? Dat lijkt tot nu toe goed geregeld. De foto hierboven is in alle vroegte gemaakt en laat zien hoezeer de gemeente serieus werkt aan een gezonde binnenstad met minder besmettingen en geopende winkels.

Als je zonder kapje aankomt word je vriendelijk een exemplaar aangeboden. Voor sommige Rotterdammers is dat de eerste keer dat ze er eentje dragen. Dat lijkt helemaal geen probleem en het is goed om er zo aan te wennen. Ze gaan ervoor, die vroege koopgootbezoekers.

 Foto Ada van Dijk

Uitverkoop

Er is ook en goede reden om naar de stad te gaan want de uitverkoop is losgebarsten en in vrijwel alle winkels zijn de artikelen fiks afgeprijsd, een korting van 70% is geen uitzondering. Het is wel te hopen dat de winkeliers genoeg omzet maken om de huur en de medewerkers te kunnen blijven betalen en ook nog de wintercollectie in te kopen. Op dit vroege tijdstip zijn er nog weinig klanten te bekennen en is het aangenaam shoppen. De Rotterdamse klanten hebben het naar hun zin en slaan hun slag. Vroege vogels vinden een koele, rustige en veilige koopgoot. Laten we vooral hopen dat we snel de beschermende werking van de mondkapjes gaan merken in een dalend aantal besmettingen.  

Zie ook:

Lees meer over:

corona koopgoot
Deel dit bericht met je vrienden!