woensdag 18 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Melkkoe op floating farm . Stillbld. agrio tv YT

Melkkoe viert feest, neemt duik in Merwehaven

27 april 2021 (een van de redacteuren)

De ochtend van Koningsdag zag een koe op de Floating Farm zijn kans schoon en nam een duik in de Merwehaven. Het dier staat intussen al weer hoog en droog op stal maar de tussenliggende tijd noopte V&M tot een klein onderzoekje.   

De melding bij de brandweer kwam, volgens een bericht van de NOS rond kwart voor elf binnen. Volgens hetzelfde bericht is de koe een dik uur later door de brandweer uit het water getakeld. Nu zijn de koeien zo lijkt ons, op de Floating Farm, hoewel ongetwijfeld aardig verzorgd, niet de meest atletische zoogdieren. Dus hoe overleefde die koe daar in de haven? 

Ongetwijfeld met hulp van de medewerkers van Floating Farm maar ook door zelfredzaamheid. Enig onderzoek van de redactie leerde namelijk dat koeien -ook onze Hollandse koe- goede tot uitstekende zwemmers zijn. Zie het bijgevoegde filmpje. En het zijn heus niet alleen Indiaase koeien die goed kunnen zwemmen de Floating Farm koe bewijst het, meer dan een uur in de haven zonder een mooi strandje om aan de wal te krabbelen.       

Volgens de laatste berichten maakt de koe het goed. Eerder is al eens een kalf overboord gegaan. Dat dier is toen door medewerkers die haar nasprongen in eerste instantie gered totdat de hulpdiensten kwamen.  

Zie ook:

Lees meer over:

Floating Farm Melkkoe Merwehaven
Deel dit bericht met je vrienden!