zaterdag 25 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

Meer begrip voor autisme

23 november 2018 (de Redactie)

Op 11 december a.s. geeft autismedeskundige Frans Coolen de cursus ‘Inzicht in autisme’ in het buurthuis Mozaiek in Rotterdam, een dagcursus voor iedereen die meer wil begrijpen van autisme; of het nu je kind, je partner, je client of je leerling is.

Autisme zorgt maar al te vaak voor onbegrip. Of dat nu op school, op het werk of in het sociale verkeer is. Meestal is dat geen onwil, maar komt het gewoon omdat we niet weten hoe iemand met autisme denkt en functioneert. Bovendien uit het autisme zich bij iedereen weer anders, ondanks de gemeenschappelijk kenmerken. Frans Coolen leert familieleden en professionals daarom te kijken naar de persoon met autisme. Naar de kwetsbaarheden, maar zeker ook de mogelijkheden achter de beperking.

In de cursus gaat de docent in op wat autisme precies is, apart gedrag en probleemgedrag en waarom dat optreedt. Extra aandacht is er voor de communicatie. De cursus is zinvol voor iedereen die in privéleven of werk te maken heeft met autisme: ouders, partners, leerkrachten en hulpverleners.

Datum en tijd: 25 oktober a.s. van 10:00 uur tot 15:30

Locatie: Buurthuis Mozaïek, Schommelstraat 69, 3035 CG Rotterdam

Info en aanmelden: www.intoautisme.nl


Deel dit bericht met je vrienden!