woensdag 15 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Marathonweg vanaf nu Coen Moulijnweg

3 mei 2011 (door Rinus Vuik)

ROTTERDAM - Even na drie uur maandagmiddag verzamelen zich rond mevrouw Moulijn en haar familie de genodigden w.o. Lee Towers, Gerard Kerkum, Gerard Meier, Eddy Pieters Graafland, en enkele Feyenoordsupporters bij het standbeeld van Coen Moulijn voor de Kuip.

Het wachten is op burgemeester Aboutaleb en wethouder Alexandra van Huffelen (buitenruimte), om gezamenlijk richting de wegaanduiding Marathonweg te wandelen.

Vlak voor de ceremonie hield de burgervader een korte toespraak: ,,Coen Moulijn verdient een hoofdstuk in de Rotterdamse geschiedenis. Hij heeft grote verdiensten gehad voor het Nederlands voetbal en voor Feyenoord in het bijzonder, met als hoogtepunt het behalen van de Europacup in 1970. Hij groeide uit tot een symbool, vooral door die kenmerkende Rotterdamse eigenschap om uit te blinken en toch bescheiden te blijven. Met de Coen Moulijnweg verbinden we zijn naam voorgoed aan de stad."

Hij voegde hier aan toe, dat Coen Moulijn wordt beschouwd als ,,Een zoon van de stad Rotterdam."

Vanaf ong. 15.45 u heet de Marathonweg voorgoed: Coen Moulijnweg! Een prachtige, en passende nagedachtenis aan deze Rotterdamse voetballegende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto Rinus Vuik
Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven