donderdag 2 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Joshua Chelanga wint Foto Erik van Leeuwen CC

Marathon Rotterdam verschuift definitief naar volgend jaar

22 juli 2020 (de redactie)

De 40ste NN Marathon Rotterdam, oorspronkelijk gepland op 5 april en vroegtijdig vanwege de coronacrisis verschoven naar 25 oktober, gaat dit jaar definitief niet door. De beperkende overheidsrichtlijnen in verband met Covid-19 maken het helaas onmogelijk het evenement te organiseren op de wijze die traditioneel past bij #demooiste.

,,Het is een bittere pil en zuur voor iedereen die zich zo had verheugd op onze jubileummarathon,’’ zegt organisator Mario Kadiks, ,,maar het is buitengewoon moeilijk om een grote massa mensen met de nu geldende protocollen te beheersen. Denk alleen al aan de ‘anderhalvemeter-regel’. En de volksgezondheid staat te allen tijde voorop.’’

Onder de huidige omstandigheden en met de kennis van nu vindt de organisatie van de NN Marathon Rotterdam het realistisch en verstandig om in deze fase dit zware besluit te nemen. Kadiks: ,,Daarbij is ook van belang dat wij de deelnemers duidelijkheid willen geven. Wij richten ons nu op 11 april 2021. Dat is de nieuwe stip aan de horizon.’’ (bron: NNmarathonrotterdam.nl)

Lees meer over:

Sport coronavirus
Deel dit bericht met je vrienden!