maandag 6 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Maaskade krijgt nieuw groen uiterlijk

22 november 2021 (een van de redacteuren)

De Maaskade op het Noordereiland krijgt een nieuw, groen uiterlijk. De kade is verhoogd en in oorspronkelijke staat hersteld. Nu plant de gemeente meer bomen en komen er bankjes en plantenvakken, waar eerst parkeervakken waren.

Einde parkeertoerisme

De vergroening van de kade is een samenwerking tussen wethouder Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal en wethouder Karremans van Handhaving, buitenruimte, integratie en samenleven. Om ruimte te maken voor het groen zijn er veel parkeerplaatsen weggehaald en is betaald parkeren op het Noordereiland ingevoerd. Wethouder Judith Bokhove: “Het gratis parkeren veroorzaakte grote overlast voor de bewoners van het Noordereiland. Veel Rotterdammers parkeerden een auto op het Noordereiland, omdat ze in hun eigen woonwijk moesten betalen voor parkeren. En er was ook veel overlast door automobilisten die de parkeerplekken gebruikten als hangplek. Na invoering van betaald parkeren op het Noordereiland zijn er 400 parkeerplaatsen weggehaald. Voor de eilandbewoners zijn er nog voldoende parkeerplekken over en de criminaliteit en overlast is flink afgenomen.”

Hangautomobilisten

Het Havenbedrijf heeft ruim 500 meter van de kade opgehoogd. Na dit werk is er ruimte voor plantenvakken en een bomenrij. Wethouder Vincent Karremans: “De parkeertoeristen zoeken hun heil elders en ook de overlast door hangautomobilisten is flink afgenomen. Nu geven we de kade terug aan nieuwe kadetoeristen: Bewoners van het eiland en Rotterdammers die graag een rondje over de bruggen in onze stad lopen, die krijgen nu een aantrekkelijk stukje groen langs de kade van het Noordereiland om te wandelen”.

De werkzaamheden beginnen in december en moeten voor de zomer afgerond zijn. 

 

 

Zie ook:

Lees meer over:

groen noordereiland parkeren
Deel dit bericht met je vrienden!