donderdag 23 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

Maasdam/Rotterdam

28 juni 2017 (de redactie)

De inmiddels 4e afbeelding waarin Rotterdam op surrealistische wijze in beeld wordt gebracht is voltooid. Na het succes verhaal van de afbeeldingen Rotterdam Before Midnight en Rotterdam Twillight City heeft fotograaf/illutrator Arjon Groeneweg uit Maasdam zich deze keer laten inspireren door de Rotterdamse bruggen. Hij heeft de bruggen met als basis de Hef uit diverse hoeken met verschillende licht situaties gefotografeerd om het juiste beeld te verkrijgen en deze vervolgens met creatieve fantasie te kunnen samensmelten met diverse high lights uit de stad. Het resultaat: The bridge Rotterdam, geeft Rotterdam op z’n mooist weer, met daarin verwerkt al zijn speerpunten, zoals water architectuur, groen, sport, tourisme, haven, industrie en een natuurlijk de Rotterdamse sfeer. (Zie afbeelding onder dit bericht, hiernaast een detail)

Arjon besloot eind 2009 een nieuwe dimensie aan zijn passie voor fotografie te geven. Namelijk het maken van kunstzinnige fotocompilaties van o.a. steden, productie processen en diverse andere onderwerpen. Geïnspireerd door design, reizen, en architectuur vormen zich steeds ideeën voor nieuwe kunstwerken.

Arjon weet op surrealistische wijze onderscheidend en inspirerend beelden te combineren en weer te geven met een eigen identiteit, van de alledaagse dingen om hem heen. Hij weet met behulp van de computer de door hem gemaakte, of aangeleverde foto’s en fuseren tot krachtige composities die worden verrijkt met de verschillende grafische- en computer technieken. Binnen korte tijd ontwikkelde hij een geheel eigen kenmerkende stijl die velen fascineert en waar je niet zomaar aan voorbij kunt lopen zonder te denken “Wow”.

Eind 2010 werd hij benadert door een Galery uit New York welke kennis genomen had van zijn werken dit leidde tot een expositie in de Agora Galery in New York.

Van 7 t/m 28 oktober 2011, daarnaast zijn z'n werken tegenwoordig regelmatig te zien op kunstbeurzen en in kunstgalerie(s).

Na deze expositie is voor hem de bal gaan rollen, diverse kunstmedia besteden hier aandacht aan, met het gevolg dat hij door vooraanstaande bedrijven zoals o.a. Strukton, SPIE en Van der Valk Hotels werd gevraagd kunstwerken te maken voor decoratie in openbare ruimten en kantoren, maar ook voor jubilea en luxe projectgerichte relatiegeschenken.

Meerdere surrealistische afbeeldingen van o.a. Rotterdam zijn te zien op www.qphotoart.net en bij van Bellen Art aan de Markt nummer 10 in Brielle.

 

Deel dit bericht met je vrienden!