zondag 24 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Premier Rutte komt aan bij het Catshuis Schermopn Nieuwuur NPO

Lockdown waarschijnlijk verlengd tot 9 februari

11 januari 2021 (een van de redacteuren)

De huidige lockdown wordt waarschijnlijk met drie weken verlegd. Dat is uitgelekt uit het gezamenlijk overleg van leden van het kabinet en het RIVM in het Catshuis. Reden is dat het aantal besmettingen per dag nog ver boven de maximaal gewenste bovengrens van 3600 besmettingen en 10 IC opnames  per dag ligt. Er is weliswaar daling maar afgelopen week waren er gemiddeld nog steeds zo’n 8000 besmettingen per dag. Vanochtend meldde het RIVM 6657 positief getesten en 54 overledenen.  Er waren gemiddeld per dag 29 IC opnames.

Het Outbreak Management Team (OMT) dat het kabinet adviseert meldt dat de veel besmettelijker Britse variant waarschijnlijk verantwoordelijk is voor 1 op de 20 besmettingen op dit moment. OMT-lid Marion Koopmans zegt in NRC:  ‘Je moet er sterk rekening mee houden dat de variant hier gaat doorzetten’.

Grafiek besmettingen Schemopname V&M Nieuwsuur 

In het Verenigd Koninkrijk dat lijdt onder zeer grote aantallen besmettingen zal bij de huidige situatie aan het eind van de komende week de opnamecapaciteit van ziekenhuizen zijn limiet bereikt hebben. Het land meldde 417.570  nieuwe gevallen en 6363 doden afgelopen week. Ook in Duitsland is de situatie anders dan bij de eerste golf zeer ernstig. Het Robert Koch Institut meldt 134.879 nieuwe gevallen in de afgelopen week.  

Zie ook:

Lees meer over:

corona lockdown
Deel dit bericht met je vrienden!