vrijdag 3 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Literatuur in Theater Rotterdam

7 december 2018 (de redactie)

Vlaamse schrijver Erwin Mortier te gast bij Boek & Meester en Mexicaanse auteur Guillermo Arriaga bevestigd voor februari

Volgende week vrijdag (14 december) staat de Vlaamse auteur Erwin Mortier op het affiche. In het jaar dat de Eerste Wereldoorlog 100 jaar geleden eindigde, voltooide Mortier zijn trilogie Boeken van de troost. Het onlangs verschenen Brieven van Matthew vormt tezamen met Godenslaap (2008) en De Spiegelingen (2014) een prachtig drieluik, dat verhaalt over de Grote Oorlog. Mortier verweeft hierin 'meesterlijk de peripetieën van kleine levens met het drama van de grote geschiedenis.' (De Standaard)

Ernest van der Kwast spreekt in Theater Rotterdam - Witte de With met Erwin Mortier over liefde en oorlog, over herdenken, en over prachtzinnen ‘die geen mens wil missen.’ (NRC).


Tickets zijn verkrijgbaar in de ticketshop.

Op vrijdag 1 februari ontvangt Boek & Meester auteur, regisseur, producer en Oscar-genomineerde scenarioschrijver Guillermo Arriaga. In een speciaal programma, dat in samenwerking met International Film Festival Rotterdam tot stand is gekomen, vertelt de Mexicaanse schrijver in De Doelen over zijn films (o.a. Amores Perros, 21 Grams, Babel) en vooral over zijn nieuwe roman De ontembare.

Noteer de datum alvast in de agenda; de ticketverkoop start binnenkort!

Op de foto hieronder: Erwin Mortier door Lieve Blancquart en Guillermo Arriaga door Bernardo Flores

 

Deel dit bericht met je vrienden!