maandag 25 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Lief olifantenfilmpje uit Blijdorp

6 september 2015 (de Redactie)
In deze nieuwe ‘FantVlog’* stelt de trotse olifantenverzorgster Sunny u nu officieel voor aan haar 'naamgenoot' Sunay en aan de rest van zijn olifantenfamilie.
Luister naar oma Irma, zie zus Faya trappelen en tetteren in de waterstraal en kijk hoe de olifantendames in volgorde naar binnen wandelen...Het jong Sunay is in de groep geboren, overeenkomstig de natuurlijke situatie. De kudde olifanten bestaat nu uit de volwassen man Timber, de drie volwassen vrouwtjes Irma, Bangka en Trong Nhi, de kleintjes Faya en Nhi Linh en de nieuwgeborene Sunay.
Bangka heeft tijdens de bevalling ondersteuning gekregen van haar moeder Irma, die al meerdere jongen op de wereld heeft gezet en nu weer grootmoeder is. De Blijdorp-familie heeft een hechte sociale structuur. De verwachting is dat zij het jong in sociaal verband zullen opvoeden.

Vader Timber bemoeit zich niet met de opvoeding. Een mannetjesolifant (bul) leeft zowel in dierentuinen als in de natuur gescheiden van de familie en zoekt alleen in de paartijd de vrouwtjes op.

Klik hier voor veel kijkplezier!

* (FantVlog: Vlog (een afkorting voor video weblog) is de benaming van een dagboek (Engels: log) op internet. Het world wide web (www), waarbij het grootste deel van het dagboek bestaat uit videobeelden. De ‘vlog’ is een variant op het ‘blog’ (afkorting voor weblog), waarbij de inhoud voornamelijk tekst is. Het ‘FantVlog’ is in dit geval dus een videodagboek over de Oli’Fant’en!)Deel dit bericht met je vrienden!