zondag 31 mei 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

VIDEO: Lewsberg

23 mei 2020 (door Kees Versteeg)

De tegendraadse en eigenzinnige muziek van het Rotterdams Lewsberg is geïnspireerd door de tegencultuur van de jaren ’60 en ’70. De band is vernoemd naar de bijna vergeten Rotterdamse schrijver Robert Loesberg, een belangrijk voorbeeld voor de band. In Kralingen is overigens wel een straat naar hem vernoemd. 

Foto Wim de Boek

De nummers van Lewsberg klinken heerlijk nonchalant en oprecht, mede dankzij het Rotterdamse accent dat door wemelt in de Engelse lyrics en de dosis zwarte humor die hierin verstopt zit. Echo’s van bands als The Velvet Underground, Modern Lovers en Television zijn duidelijk hoorbaar. Het viertal heeft met deze invloeden een persoonlijke sound weten smeden, waarin praatzang en meanderende gitaarloopjes verwerkt worden in pakkende nummers.

In maart verscheen het tweede album van de Rotterdamse band, getiteld ‘In This House’. Dit is de opvolger van het in 2018 verschenen titelloze debuut. Het nieuwe album is harder qua geluid, maar menselijker van toon. (Bron: https://www.vera-groningen.nl/events/lewsberg/).

Een recensie van 'In This House' vind je in OOR

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road