woensdag 27 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Paviljoen met groen dak. Foto Jan van der Ploeg

Nieuw! 'Leuvepaviljoen' vanaf 16 juli

15 juli 2021 (een van de redacteuren)

Het 'Leuvepaviljoen', de publiek toegankelijke hout- en metaalwerkplaatsen van het Maritiem Museum, opent op 16 juli zijn deuren voor publiek. Dankzij het compacte ontwerp is er vanaf de Schiedamsedijk goed zicht op de Leuvehaven. Een informatiepunt over de haven, werkplaatsen van het Maritiem Museum en twee horecagelegenheden met terras maken deel uit van het vernieuwde programma, dat wil bijdragen aan de levendigheid in het zogeheten 'Maritieme District'.

Port Pavilion

Vanaf 30 juli is het Port Pavilion van het Havenbedrijf Rotterdam ook helemaal klaar. Hier maken bezoekers kennis met de haven van nu en krijgen inspirerende tips aangereikt om zelf in de haven op ontdekking te gaan. 'Een dynamische projectie op een fotomaquette laat bezoekers alle fietsroutes, uitkijkpunten, tours, attracties, stranden en natuurgebieden in en rondom de haven zien. Op enorme, bewegende beeldschermen laten we zien hoe groots, divers en contrastrijk de haven is. Absoluut de moeite van een bezoek waard”, aldus Allard Castelein, CEO van Havenbedrijf Rotterdam.

Werkplaatsen en horeca

In de publiek toegankelijke hout- en metaalwerkplaatsen van het Museum zijn dagelijks maritieme ambachten te ontdekken. Hier worden de kranen en schepen uit de museumhaven onderhouden. Er is een horecagelegenheid, ijssalon en de koffiebar in het Maritiem Museum. Aan de zuidkant van het paviljoen komt een restaurant met zitjes op de kade.

 Transparanter naar achterliggende haven Foto  Jan van der Ploeg 

Herinrichting buitenruimte in 2022

Naast de bouw van het Leuvepaviljoen verbetert de gemeente Rotterdam ook de ruimte rondom het paviljoen. Op de kade bij de haven van het Maritiem Museum komt meer groen. Er komen zitranden en ook de trappen worden aangepakt. Er is straks meer ruimte om te flaneren en spelen. Bezoekers kunnen de buitencollectie van het museum hier ook nog steeds bewonderen. Begin 2022 start de herinrichting van de buitenruimte.

Zie ook:

Lees meer over:

maritiem
Deel dit bericht met je vrienden!