donderdag 28 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Het winnende werk -Picnic 4 van Gabriëlse Foto Pulchri Studio

Leslie Gabriëlse wint Pulchri najaarssalon

23 september 2020 (de redactie)

Op 20 september 2020 is bij Pulchri Studio op het Lange Voorhout de Najaarssalon 2020 en de Van Ommeren - De Voogt Prijs (t.w.v. € 5.000,-) uitgereikt. Winnaar was de Rotterdamse textielkunstenaar Leslie Gabriëlse met het werk Picnic 4.

Een jury bestaande uitBernard van Ommeren (Van Ommeren - De Voogt Stichting), Marieta Reijerkerk (q.q.), Anne Geene, Lotte van Lieshout en Joncquil de Vries koos het werk uit 243 kunstwerken van 152 kunstenaars.  Een verschil met voorgaande jaren was de hoeveelheid grotere en sculpturale werken. 

Door het volgen van een nauwlettend juryprotocol, stegen er al gauw een aantal werken boven de andere uit. Er werd uitgebreid over deze werken gediscussieerd en uit een derde selectie bleven  uiteindelijk drie genomineerden over Leslie Gabriëlse, Jurjen Ravenhorst en Peter Zwaan. 

Kunstenaaar Leslie Gabriëlse onlangs bij een picnic. Foto Wim de Boek 

De jury schreef over het werk van uiteindelijke prijswinnaar Leslie Gabriëlse: Vernieuwend qua voorstelling die hij weergeeft in frisse kleuren, het zou zo een tafereel van nu kunnen zijn. Door de veelheid van elementen schiet je oog van de ene kant naar de andere kant en blijft de jury geboeid. Verschillende media lijken samen te komen in het werk, het wordt bestempeld als fotografisch, schilderachtig en filmisch. De kunstenaar lijkt te denken als een schilder, door patronen te herhalen die compositorisch kracht toevoegen aan het geheel. Door verschillende perspectieven en een collageachtige techniek te gebruiken, wordt de momentopname benadrukt, alhoewel de tijd die gedurende de hele picknick is verlopen in één beeld lijkt te zijn gevangen. 

Een deel van Najaarssalon 2020. Foto Pulchri Studio

Zie ook:

Lees meer over:

beeldende kunst
Deel dit bericht met je vrienden!