maandag 6 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Leonidas heren in overgangsklasse

25 mei 2014 (door Zettie Leeuwenburgh)

Heren 1 en Dames 1 van hockeyvereniging R.H.V. Leonidas mogen zich met recht het vlaggenschip van de hockeyclub noemen!

Heren 1 won zaterdag de wedstrijd in de tweede ronde van de play-off tegen Hudito in Delft met 3-2 tijdens de shute-out's. Zij veroverden daarmee de promotie naar de Overgangsklasse! Keeper Alexander Hubert kwam zo blij als een kind terug in Rotterdam.

Jongensdroom
,,Dit is een mooie jongensdroom,’’ vertelde hij en voegde er aan toe: ,,Ik stop nu voor de tweede keer. Na 12 jaar keepen voor 'het eerste' vind ik het welletjes geweest. Ik ga in een lager team keepen, voornamelijk omdat de zware en veelvuldige trainingen me iets teveel worden.’’ Even later begon hij toch te twijfelen aan zijn eigen woorden. ,,Ja, natuurlijk kan ik nog steeds in het eerste blijven keepen, maar stel dat het komend seizoen mis gaat, dan zou ik dat mezelf verwijten. Wat is er mooier dan nu op een hoogtepunt te stoppen?’’

Boos
Dames 1 speelde thuis tegen 'Het Gooische' en won de play-off met 4-0. Zij blijven daarmee in de Overgangsklasse. ,,Vlak voor de rust - stand 0-0 - zag ik het somber in,’’ vertelde trainer-coach Eddie Simmons na afloop van de wedstrijd. ,,In de kleedkamer ben ik even heel boos geworden omdat er geen vaart in deze wedstrijd zat. Er werd vanuit een soort 'stilstand' gespeeld terwijl ik wist, dat de meiden veel beter kunnen!"
Mogelijk heeft zijn boosheid de Dames 1 tijdens de tweede helft de overwinning op 'Het Gooische' opgeleverd.

Aan het eind van de zaterdagmiddag werden ook tien jeugdteams van Leonidas gehuldigd omdat zij kampioen in hun klasse waren geworden. Daar hoorde ook het eerste G-team bij, dat voor het eerst in de geschiedenis van Leonidas een kampioensplaats veroverde.

Dames en heren 1 van Leonidas spelen het komende seizoen beide in de overgangsklasse. Voor dit plaatje wilden ze wel even op 1 hoop gegooid worden. Foto: Jan Lelieveldt. Bij de inleiding Eddie Simmons.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven