zondag 31 mei 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Leeszaal West: Jana Beranová & Wilbert de Joode

21 mei 2020 (door de redactie)

NO MATTER – TRY AGAIN – FAIL BETTER. Een vreemd opwekkende of troostende tekst van Samuel Becket die pruttelt en kringelt in de Westersingel. Jana Beranová schreef er een gedicht over: ‘De zingende singel’. De verwachtingen van de reprise van een duo-optreden van haar met contrabassist Wilbert de Joode zijn echter een stuk hoger dan ‘fail better’.

Vijf jaar geleden bracht Leeszaal West hen bij elkaar voor het PuntKomma Muziek-programma Tussentonen, de titel van een van Jana’s dichtbundels; omdat in haar poëzie en performance muziek altijd dichtbij is. En het was een feest, voor het publiek en voor de artiesten.

Het is nu een rare en niet erg feestelijke tijd en Jana werd onlangs 88, maar de organisatoren van de 1,5m sessies van PuntKomma Muziek hebben geen last van vraagverlegenheid en ze zei: ja. Wilbert de Joode heeft in de tussentijd de landelijke Boy Edgar prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek gekregen. Hij heeft eveneens goede herinneringen aan het Tussentonen-optreden, dus hij hoefde ook niet overgehaald te worden om naar Rotterdam te komen.

Ga er woensdag 27 mei om 19.30 uur voor zitten en beweeg mee op dit livestream-concert op het youtube-kanaal van Leeszaal West. Vanaf zaterdag erna zelfde tijd staat de geredigeerde opname van Maurits van Oude Westen-tv erop.

 

Zie ook:

www.leeszaalrotterdamwest.nl

www.facebook.com/leeszaalrotterdamwest

www.youtube.com/leeszaalwest

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road