donderdag 2 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Politiebureau Marconiplein foto politie.nl

Wijkagent Delfshaven over de racistische app-groep van zijn collega's

5 juli 2020 (H. van der Horst)

De Rotterdamse politie is in opspraak geraakt door de onthulling van de NRC, dat negen agenten van het bureau Marconiplein in een speciale app-groep hun racisme de vrije loop te lieten. Burgemeester Aboutaleb uitte zijn verontwaardiging, het openbaar ministerie doet onderzoek.

Het gaat om slechts negen agenten maar toch is de reputatie van de politie in Rotterdam aangetast: de stad heeft een etnisch zeer gemengde bevolking, waarin geen enkele groep nog numeriek overheerst. Een effectieve politiemacht kan zich niet veroorloven in de reuk te staan van vooroordeel en etnisch profileren.

Dit besef leeft ook op de bureaus zelf waar agenten en teams bij hun opsporingswerk last hebben van de geleden reputatieschade, niet in het minst op het Marconiplein zelf

In Spangens Nieuws heeft de wijkagent, die wel met foto maar niet met naam op de site  figureert, een artikel geschreven over hoe hard de zaak met de app-groep bij de directe collega´s is aangekomen. Zijn visie is zeer de moeite waard ook voor lezers die niet in Spangen wonen.

Zie ook  dit artikel in de NRC  (voor NRC-abonnees)

Deel dit bericht met je vrienden!