maandag 25 mei 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Leestip: Dwarsdenker des Vaderlands Don Arturo presenteert: De Top 101 van Rebellen en Dwarsdenkers

6 maart 2020 (door de redactie)

Morgen begint de Boekenweek. Arthur van Amerongen en HP/De Tijd luiden de Boekenweek in met de onverbiddelijke Top 101 van Rebellen en Dwarsdenkers.

Toen dominee Don Arturo via via vernam dat Arie Boomsma tot Rebel en Dwarsdenker des Vaderlands gekroond dreigde te worden tijdens het Boekenbal 2020, pleegde hij een coup. Hij publiceerde zijn vuistdikke opus magnum Arthur van Amerongen: Dwarsdenker des Vaderlands.

Zijn boezemvriend Rob Muntz sprak toen de legendarische woorden: dat Boekenbal met al die Arie Boomsma’s, dat wordt een deugbal. In Nederland ben je een dwarsdenker als je tegen Wilders, Baudet en Trump bent. Laten wij op woensdag 11 maart in de Bullerkerk in Zaandam het alternatieve Boeckenbal organiseren! En zo geschiedde.

En toen zei Van Amerongen: ‘Weet je wat, Muntz? Ik maak mijn eigen top 101+ van echte Rebellen en Dwarsdenkers. Dat zal ze leren!’ De lijst vindt u hieronder. Op alfabetische volgorde, om oorlog tussen de rebellen en dwarsdenkers te voorkomen. Hij is er ongetwijfeld een paar vergeten, maar die moet u dan maar in de comments zetten.

Lees verder op HP/De Tijd

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road