zaterdag 4 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Leefbaar: gemeente moet erfenis Fortuyn kopen

17 februari 2009 (de redactie)

Leefbaar Rotterdam zal donderdagmiddag tijdens de wekelijkse raadsvergadering voorstellen dat de woning en de inboedel van wijlen Pim Fortuyn door de gemeente wordt gekocht en als monument zal blijven bestaan ter herinnering aan een ,,unieke persoonlijkheid en charismatisch mens”. Dit stelt Ronald Sørensen, raadslid van Leefbaar Rotterdam. Er zijn nu vergevorderde plannen om de inboedel via een veiling te verkopen. Hierover is comotie ontstaan.

Sørensen en zijn collega Marco Pastors bezochten vorig jaar september al het Palazzo di Pietro, zoals de voormalige woning van Fortuyn is gedoopt. Toen was al duidelijk dat de huidige exploitatie op de lange termijn onhoudbaar zou zijn.

Sørensen: “Wij wilden toen al wat doen, maar we mogen het geld dat wij als partij ontvangen, niet in dergelijke projecten steken. We konden niets doen. Wel hebben we een oproep gedaan aan mensen om een verzekering af te sluiten bij de verzekeringsmaatschappij die nu de woning bezit. Maar dat haalde niet veel uit. Bijna iedereen had al een verzekering’’.

Op deze site morgen een uitgebreide reportage over Palazzo di Pietro.

Deel dit bericht met je vrienden!