vrijdag 30 oktober 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Foto Janny Kok

Lee Towers’ ster straalt in The Lee Towers

18 november 2019 (door Janny Kok)

Lee heeft nu officieel zijn The Lee Towers bij het Marconiplein in Rotterdam. De oudere Rotterdammers kennen twee voormalige gemeentelijke Europoint kantorentorens naast wat nu de Science Tower heet, beter als het onderkomen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam en de dienst Stadsontwikkeling. Degenen die daar vroeger beroepshalve moesten zijn, gaan nu tenminste het pad van herinneringen op.

Lee Towers en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb onthulden bij de officiële opening samen de Walk-of-Fame-ster in de lobby van The Lee Towers, waarmee ze tegelijkertijd ook namens de bouwers de Science Tower formeel opleverden.

Dat deden ze in gezelschap van honderden genodigden onder wie de onvermijdelijke Bekende Nederlanders. Rotterdam Vandaag en Morgen kwam onder anderen Gerard Cox, Joke Bruijs, Marga (Rechtop In de Wind) Bult, en de Rotterdamse zakenman Willem van ’t Wout tegen, maar stelde ook vast dat het havenbedrijfsleven dunnetjes vertegenwoordigd was.

Het staat vast dat de medewerkers van het oude Gemeentelijk Havenbedrijf  Rotterdam en van Stadsontwikkeling al doende de moderne geschiedenis van Rotterdam hebben meegeschreven in de twee Europoints. Lee – Leen Huijzer – Towers doet dat op zijn manier al jaren in zijn hoedanigheid als Haven Ambassadeur.

Van de vrijgevochten creatieve sfeer in de kantoorruimten van de dienst Stadsontwikkeling en de wat strakke formele sfeer bij het Havenbedrijf is niets meer te vinden, of het moeten de nieuwe tegels in de lobby van The Lee Towers zijn die precies lijken op de oude. Deze waren dusdanig beschadigd door de sloop van het interieur dat ze moesten worden vervangen.

Op foto’s van de diverse verhuurders is te zien hoe de appartementen er van binnen uitzien. Over de genoemde aantallen ontstaan op zijn minst verwarring. Holland2Stay verhuurt voor expats 869 volledig gemeubileerde appartementen. Verdere informatie van andere partijen hebben het over 883 ‘full service’ huurwoningen en 420 huurappartementen die kennelijk voor starters zijn. Die moeten dan wel rekening houden met een huurprijs die varieert van 833 tot zeker 1.080 euro.

Rotterdam Vandaag en Morgen droomt intussen van voldoende financiële middelen om tenminste de online krant op te stoten in de vaart der volkeren, hetgeen kan als adverteerders en anderen deze echte Rotterdamse krant willen steunen.

Noot redactie: zie hier de video: https://www.facebook.com/janny.kok

Hieronder de oorspronkelijke promotievideo:

Foto Janny Kok
Deel dit bericht met je vrienden!