woensdag 1 april 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

€Laatbloeiers exposeerden in Walenburg’

6 september 2012 (door de Redactie)

Ger van den Dungen en Tonny de Korte toonden werk

(Door Jim Postma)

ROTTERDAM - Ger van den Dungen (56) is zeker een ‘laatbloeier’ als het gaat om zijn kunstenaarschap.

Met schilderen en tekenen is hij al tientallen jaren bezig, maar voor het eerst laat hij nu zijn werken in het openbaar zien.


Afgelopen zaterdag 8 en zondag 9 september exposeerde hij twaalf acrylschilderijen in café Walenburg aan de Walenburgerweg. Daarna zijn de doeken te bewonderen in zijn Rotterdamse atelier.


Van den Dungen heeft vanaf zijn kindertijd altijd graag geschilderd en getekend. Hij is de jongste van een gezin met 13 kinderen. Geld om naar de Kunstacademie te gaan was er helaas voor hem thuis niet bij. Toch ontwikkelde hij zich door zelfstudie in vele musea tot een niet onverdienstelijk kunstenaar.


Vaak abstract

Hij werkt met veel kleur en vaak abstract. De schilderijen van Ger van den Dungen zijn behoorlijk groot, gemiddeld een meter lang en breed. Zijn prijzen liggen heel schappelijk tussen de 175 en 250 euro.

Voorheen maakte hij grafstenen, zocht naar munitie in de duinen van Hoek van Holland en werkte als tuinman in het St. Franciscusziekenhuis. Als hobby verzorgt hij paarden. Daarnaast geeft hij teken- en schilderlessen in zijn atelier aan mensen met een ‘burn-out’ en een verstandelijke handicap.

Tonny de Korte

Tijdens hetzelfde weekeinde liet een andere ‘laatbloeier’, Tonny de Korte, eveneens in café Walenburg haar kunsten zien met sieraden. Ook zij is daar al vele jaren mee bezig, met name kettingen en het is eveneens voor het eerst dat zij daarmee in het openbaar exposeerde.


Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road