woensdag 26 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Kunstscene condoleert Van Golden’s in Boijmans

6 februari 2017 (Jim Postma)

Honderden kunstliefhebbers uit de Rotterdamse scene bezochten afgelopen zaterdag museum Boijmans voor een condealance bij de expositie van Daan van Golden (80). Deze landelijk bekende Rotterdamse kunstenaar werd geëerd na zijn overlijden vorige maand in zijn atelier in Schiedam. Inmiddels hebben al vele duizenden de tentoonstelling bezocht die nog te zien zal zijn tot en met 19 februari aanstaande.

De directeur van Boijmans, Sjarel Ex, heeft onder zijn supervisie de uitgebreide expositie in de Serrazaal (beneden) georganiseerd. Van de 70 werken die het museum van Van Golden in bezit heeft, zijn er zo’n 60 geëxposeerd. Naast een bijzondere expressieschilderij van Mick Jagger is er een constant draaïende video van Van Golden te zien in zijn atelier.

Daan van Golden werd op 4 februari 1936 in Katendrecht geboren, vandaar dat zijn familie hem afgelopen zaterdag 4 februari wilden eren. De kunstenaar overleed op 9 januari van dit jaar.

Foto's © Rinus Vuik.


Ook landelijk bekend kunstenaar Rob Scholte gaf acte de presence bij de condealance in museum Boijmans. (Foto © Rinus Vuik)

 

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!