woensdag 27 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Kunsthallucinaties in Kunsthal

24 oktober 2018 (de Redactie)

Onder de noemer Kunsthallucinaties betrekt de Kunsthal de stad en verschillende partners bij haar randprogramma rondom de tentoonstelling ‘Actie<->Reactie. 100 jaar kinetische kunst’. Met WATERLICHT van Daan Roosegaarde als een visueel droomlandschap in het Museumpark, het grote weekend van de Kunsthallucinaties, een sportieve ‘Kunsthal Night Light Run’ in samenwerking met de Rotterdam Running Crew en een masterclass met Daan Roosegaarde.


KUNSTHALLUCINATIES
Zaterdag 17 en zondag 18 november 2018

Op zaterdag 17 en zondag 18 november staat de Kunsthal het hele weekend in het teken van ruimte, beweging en licht tijdens ‘Kunsthallucinaties’. De tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie. 100 jaar kinetische kunst’ draait om de illusie van het zien of het juist niet zien. Op zaterdag is er een verdiepend programma en op zondag ligt de focus op meedoen, kids en familie-activiteiten.

Programma
Het programma biedt op zaterdag onder meer een opvoering van werk van componist Györgi Ligeti door het Doelen Ensemble en een rondleiding en lezing door professor Tjeerd Faber van het Oogziekenhuis Rotterdam. Tijdens zijn rondleiding door 'Actie <-> Reactie' leer je hoe door kinetische kunst het oog in de maling wordt genomen. Bezoekers gaan ook zelf aan de slag en creëren tijdens workshops hun eigen hallucinaties.

KunsthalFAMILIEdag
Op zondag is het KunsthalFAMILIEdag met speciale activiteiten voor kinderen en families. Ontdek met de Kijk&Doe-tocht alles over kinetische kunst in de tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie’ en ga zelf aan de slag tijdens workshops in het ‘Mad Science Lab’. De bekende illusionist Victor Mids van het populaire programma ‘Mindf*ck' opent de dag met zijn spectaculaire Neuromagic show. Pepijn Gunneweg, bekend van de BZT Show en Klokhuis, presenteert een bijzondere editie van de ‘Waarom? Daarom! Quiz’ en iedereen kan meebouwen aan de allergrootste mobile van Nederland.

Kunsthal Night Light Run
Woensdagavond 21 november 2018

Op woensdagavond 21 november 2018 organiseert de Kunsthal in samenwerking met de Rotterdam Running Crew een speciale running experience. Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie. 100 jaar kinetische kunst’ - waarin licht en beweging centraal staan - wordt tijdens de Run samen met de lopers een levend en bewegend kunstwerk gecreëerd. Kom ook in beweging!

WATERLICHT - Daan Roosegaarde
Donderdag 25 t/m zaterdag 27 oktober, 20.00 - 23.00 uur

In de Kunsthal Rotterdam wordt van donderdag 25 t/m zaterdag 27 oktober het visuele droomlandschap WATERLICHT van Daan Roosegaarde gepresenteerd ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie. 100 jaar kinetische kunst’. Net als in de kinetische kunst, waarin licht en beweging je zintuigen prikkelen, is WATERLICHT een betoverende ervaring. Als een virtuele vloed gemaakt van LEDs, software en lenzen overspoelt dit kunstwerk het Museumpark. Tijdens WATERLICHT is de Kunsthal met de tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie’ speciaal geopend. Lees meer

MASTERCLASS DAAN ROOSEGAARDE
Woensdag 24 oktober 2018, 11.00 - 13.00 uur

In samenwerking met de Willem de Kooning Academy presenteert de Kunsthal een reeks masterclasses, exclusief voor studenten en Kunsthal Vrienden. Woensdag 24 oktober is het de beurt aan de Nederlandse kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde. Daan Roosegaarde (1979) is een creatieve denker en maker van sociale ontwerpen die de relatie tussen mens, technologie en ruimte onderzoeken. In zijn masterclass vertelt hij over zijn praktijk en inspiraties en gaat hij dieper in op het thema ‘Van shit naar schoonheid’. De voertaal van de masterclass is Engels.

Dit evenement is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl

Fotobijschriften
1. Bezoeker bij het werk 'Cabane avec 2 trames 45°-135° de néons interférents', 1972 van François Morellet in de tentoonstelling 'Actie <-> Reactie', foto Sabine Gilhuijs
2. Afbeelding Rotterdam Running Crew
3. Waterlicht, foto Daan Roosegaarde
4. Daan Roosegaarde. Photo: Willem de Kam

Deel dit bericht met je vrienden!