donderdag 28 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Donald Trump en Joe Biden. Foto's The White House CC

Biden - Trump, 12% verschil

9 september 2020 (Ronald Glasbergen)

Peiling september: Biden 12% voor op Trump

Een peiling van Reuters/Ipsos ziet presidentskandidaat Joe Biden 12 %  voorliggen op Donald Trump. Trump had een aanhang van 40% onder hen die waarschijnlijk gingen stemmen, Biden een aanhang van 52%. Het aantal zwevende kiezers, mensen die nog niet besloten hadden op welke kandidaat ze zouden gaan kiezen was de helft van dat van 2016 wat deze peiling een wat grotere betrouwbaarheid zou geven dan toenmalige peilingen zo’n zeven weken voor de verkiezingen. De peiling werd gehouden tussen 3 en 8 september.  

Kiesmannen VS per staat voor 2020 Afb. CC

Een rol speelt ook de verschillende stijl van campagnevoeren in coronatijd van beide kandidaten. Bij een Trumprally in North Carolina waar bijeenkomsten van meer dan vijftig mensen verboden zijn, waren onlangs dicht opeengepakt duizenden mensen aanwezig. 'By the way' riep de presidentscandidaat, 'your state should be open' .

De campagne van Joe Biden daarentegen houdt zich strikt aan de richtlijnen van de staat. Bij een verkiezingsbijeenkomst in  Pennsylvanië een dag eerder , werden afstandregels nadrukkelijk in acht genomen. 'Ik mis het echt handen te schudden, weet je ' zei Biden tegen supporters,'You can’t do that now'.  

Dat tegen de achtergrond waar het aantal besmettingen in het Midden Westen aan het oplopen is. 

Zie ook:

Lees meer over:

Nieuws
Deel dit bericht met je vrienden!