woensdag 15 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Arie Kievit exposeert foto's vluchtelingen

29 januari 2016 (door Jim Postma)

In galerie Wind op het Noordereiland aan de Prins Hendrikkade 123b exposeert fotograaf Arie Kievit zijn fototentoonstelling over de Europese vluchtelingen en ook de vluchtelingen in Nederland. Vanaf dinsdag 12 februari (opening 18.00 uur) tot en met 26 maart. Onder de titel: ‘Mensen op de vlucht.’


Zelf zegt de fotograaf hierover: ,,Ik fotografeer niet de strijdende partijen, maar leg vast wat de gevolgen zijn van de oorlog: de honderdduizenden vluchtende burgers en de situatie waarin zij terechtkomen.''

Portretten
Fotograaf Arie Kievit laat portretten zien van vluchtelingen die vanuit Libanon, Jordanië en Syrië Europa zijn binnengekomen via Turkije of Griekenland. Daarnaast laat hij ook enkele van zijn beste nieuwsfoto’s zien uit Nederland en werk door hem gemaakt in de Centraal Afrikaanse Republiek en Zuid-Soedan.

 

'Mensen op de vlucht'. Foto's: Arie Kievit

Zijn verre reizen zijn tot stand gekomen via Cordaid, ‘building flourushing Communities’ en een deel van de opbrengst van de verkoop foto-expositie gaan naar een aantal goede doelen.

Prijzen
De fotograaf studeerde in 1996 af aan de Fotoacademie in Den Haag. Datzelfde jaar werden zijn fotoseries over verschillende Afrikaanse en Arabische oorlogsgebieden genomineerd voor de Zilveren Camera. Vervolgens won hij nog zo’n 20 keer een fotoprijzen in verschillende categorieën.
Tot op de dag van vandaag werkt hij voor verschillende media, zoals het Algemeen Dagblad, de Volkskrant, Trouw en het ANP. Ook fotografeert Arie Kievit voor Giro 555 in conflictgebieden.

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven