zondag 24 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

​​​​​​​Een blik over de schouder van een toeschouwer. In de ruiten reflecteren de TL's van Praxis aan de overzijde Foto RG 

Kerststal Atelier van Lieshout

19 december 2020 (een van onze medewerkers)

De nog immer het patina van de oude havenindustrie ademende Keileweg, heeft dit jaar een kerststal van Atelier van Lieshout (AVL).

Filmische 'Deep space' in de kerststal van Joep Van Lieshout en Asher Coady Foto RG

Mode, sculptuur, kleur, licht & ruimte en een samenhangend programma tekenen de kerststal van AVL. 

 'Art Nativity Scene' noemt AVL het zelf. Onder andere Joep van Lieshout en de  uit het Amerikaanse Colorado afkomstige modeontwerper Asher Coady, creëerden een levensgroot  diorama, met ronddraaiende tempeldansers, uitdagende Chanoeka-kandelaars, verwende godenzonen, roterende vruchtbaarheidspriesters en natuurlijk baby's als stralende centra. Kerstmis op zijn AVL's  

Links modeontwerper Asher Coady die meewerkte aan de stal. Foto RG 

Dagelijks is er een Christmas Tour Radio Play. Op 23 december wordt er een afhaal kerstdiner geserveerd voor mensen in kwetsbare situaties. Luister in het weekend, met een warme chocolademelk in de hand, naar straatmuzikanten zonder vergunning. 

Onder het adagium “brand een kaars voor jezelf” fakkelt AVL met de bezoekers samen de ellende af van het afgelopen jaar in de vuurkorven in het Beeldenpark.

 Deel van de poster van de AVL Kunst Kerststal 

Meer informatie op de website van AVL 

Zie ook:

Lees meer over:

Kerst beeldende kunst mode
Deel dit bericht met je vrienden!