donderdag 26 november 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Kern met Pit, groeien en bloeien

7 september 2018 (door AA anoniem auteur)

Kan jouw buurt wel wat pit gebruiken?

Kern met Pit laat buurtprojecten groeien en bloeien

Van moestuinen en dorpsfeesten, tot aan wijkpleinen en theatervoorstellingen; Kern met Pit ondersteunt mensen met dromen voor hun buurt met gratis kennis, advies en een groot netwerk. Is het idee binnen een jaar uitgevoerd? Dan krijgen de buurtbewoners 1000 euro voor hun initiatief én maken ze kans op de Gouden Pit ter waarde van 3000 euro. De inschrijving voor Kern met Pit 2019 is nu geopend!


Sinds de start van Kern met Pit, 41 jaar geleden, zijn al ruim 5000 lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het landelijke netwerk inzetten van KNHM (Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij). Ze krijgen gratis ‘gereedschap’ om aan de slag te gaan. Een eigen adviseur bijvoorbeeld, interessante workshops, de mogelijkheid om je (online) netwerk uit te breiden of de expertise van ingenieursbureau Arcadis. Dat zorgt vaak voor een enorme boost: door mee te doen met Kern met Pit is er iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak of een bouwtekening kan maken. Kern met Pit stimuleert de betrokkenheid van burgers door ze te voorzien van informatie, praktische workshops en de begeleiding van vrijwillige adviseurs. Zo krijgen dromen steeds meer vorm en is realisatie binnen één jaar mogelijk.

Kern met Pit Zuid-Holland
Door het hele land worden vele mooie projecten opgestart die een boost geven aan de leefomgeving. Zoals in Brielle, Zuid-Holland, waar Stichting Puppyclub Sociaal de eenzaamheid van bewoners van verzorgingstehuizen tegengaan door ze te bezoeken met honden. Dit levert bijzondere ontmoetingen op, mooie gesprekken en fijne momenten voor jong en oud. Tegelijk delen ze kennis door middel van demonstraties en leren kinderen veiliger omgaan met honden. Een prachtig initiatief! Niet voor niks de trofeewinnaar van Kern met Pit Zuid-Holland 2017. Bekijk hier het filmpje van het initiatief.

Meedoen?
De inschrijving voor Kern met Pit 2019 is nu geopend. Het aanmelden van projecten kan tot en met 31 oktober via www.kernmetpit.nl. De verwachting is dat meer dan 200 initiatieven zich gaan inschrijven. De deelnemers zijn verspreid over heel Nederland. Van dorp tot stad, van krimpgemeente tot de Randstad: Kern met Pit is er voor iedereen met een goed idee voor zijn buurt.

Bekijk hier de film van Kern met Pit 2019.

Lees meer over:

kern pit
Deel dit bericht met je vrienden!