dinsdag 17 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Terrassen mogelijk weer open. Bld. 1v via YT

Einde avondklok en terrasopening in zicht!

9 april 2021 (de redactie)

Afgelopen dinsdag heeft het kabinet met de MCC (ministeriële commissie coronabestrijding) gesproken over mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen vanaf 21 april. Ter sprake gekomen zouden zijn het openen van terrassen en het stopzetten van de avondklok. Het plan zou ook besproken zijn met burgemeesters.

Deskundigen van het OMT kijken nu of naar hun oordeel het plan verantwoord is. In het zondagse Catshuisoverleg wordt dan een besluit genomen, dat naar inmiddels traditie is , die zelfde zondag nog gelekt wordt naar de pers. Dinsdag 13 april volgt dan mogelijke een offivciële bekendmaking.  

Al eerder lag er een plan om richting zomer de maatregelen te versoepelen. Dat bleek uit  de op 19 maart aangekondigde subsidieregeling voor evenementen bij annulering,  het plan om vanaf 1 juli organisatoren van grote evenementen financiële garantie te bieden.

Deze zouden dan mogelijk worden omdat parallel aan de versoepelingen steeds meer mensen met name uit de meest kwetsbare groepen gevaccineerd zullen zijn en door minder beperkende maatregelen zoals sneltesten.

De basisregels zoals handen wassen, thuis blijven bij klachten en anderhalve meter afstand houden zullen waarschijnlijk nog veel langere tijd van kracht blijven.  

 

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!