zaterdag 4 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Burgemeester Aboutaleb, Museum Rotterdam directeur Paul van de Laar en Jules Deelder - Fotograaf Rob Hilz

Jules Deelder treedt toe tot Echt Rotterdams Erfgoed collectie van Museum Rotterdam

25 november 2019 (door de redactie)

Museum Rotterdam neemt Jules Deelder op in de actieve collectie Echt Rotterdams Erfgoed (ERE). Niet alleen is Deelder deze week 75 jaar geworden, hij is ook, toepasselijk, als 75e onderdeel aan de ERE collectie toegevoegd. Deelder vierde gisterenavond zijn verjaardag in concertgebouw De Doelen waar hij het ERE certificaat ontving van burgemeester Aboutaleb.

Museum Rotterdam verzamelt en presenteert met bewoners het hedendaagse Rotterdam. Hierbij richt men zich op Rotterdamse objecten, verhalen en mensen die een belangrijke rol spelen bij ontwikkelingen in de stad. Onder de noemer 'Echt Rotterdams Erfgoed' worden ze opgenomen als actieve collectie en krijgen ze een speciaal nummer. De ontwikkelingen van deze persoon, gemeenschap of object worden door het museum op de voet gevolgd.

De Raad Echt Rotterdams Erfgoed heeft Jules Deelder unaniem benoemd tot Echt Rotterdams Erfgoed, omdat hij een inspirerende Rotterdammer is die zich met zijn werk inzet voor de stad en Rotterdammers met elkaar verbindt. Door zijn rijke oeuvre en zijn bijzondere aanwezigheid hoort Jules Deelder bij het actief erfgoed van de stad.

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road