woensdag 18 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Jongeren SP willen proefpoces mosquito

23 februari 2009 (de redactie)

De Rotterdamse jongerenafdeling van de SP start een proefproces als Rotterdam doorgaat met het ophangen van mosquito's. Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) heeft vrijdag in de Kamer gezegd dat het apparaatje dat een hoge pieptoon verspreidt om hangjongeren te verjagen, mogelijk discriminerend is en daardoor in strijd met de wet.

De wildgroei aan mosquito's in de stad is jongerenafdeling van de SP een doorn in het oog. Om die redenen roept de partij Rotterdamse jongeren op te protesteren tegen de mosquito's en zich aan te sluiten bij het proefproces. Één van de reden voor het protest is dat ook jongeren die zich niet schuldig maken aan hanggedrag getroffen worden door de mosquito. In de regio Rijnmond hangen op dit moment zo'n zeventig van deze apparaten.


PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst wil dat Rotterdam de mosquito onder strenge voorwaarden blijft gebruiken. “De mosquito kan een goed instrument zijn bij het verdrijven van overlastgevende jongeren.”

De PvdA is wel van mening dat de mosquito alleen tijdelijk gebruikt moet worden in acute overlastsituaties. Daarnaast moeten er ook andere maatregelen genomen worden om de veiligheid blijvend te verbeteren in een gebied waar de mosquito wordt ingezet.

 

Deel dit bericht met je vrienden!