zondag 20 september 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Jongens, kijk uit...

11 mei 2015 (door Geert-Jan Laan)

In enkele bijdragen op deze site, die ik maar zal samenvatten als ervaringen met betaalde liefde, diensten of uiteindelijk dolle pret, zal ik ook wat melden.

Dat begon als zeer jonge zeeman. Ik zal de naam van het schip niet noemen. Maar het was een passagiersschip van de Holland Amerika Lijn. Op een zeker ogenblik zouden wij met een cruise de haven van Havanna op Cuba gedurende enkele dagen aandoen. Dat was nog voordat Fidel Castro de macht op dit eiland had overgenomen en wij wel wisten dat het in feite één grote hoerenkast was. Overigens na die machtsovername veranderde er in dit aspect niet veel heb ik gehoord, want na die overwinning ben en ik er nooit meer geweest. Misschien wel een teken dat zelfs het communisme ook al geen greep had op de menselijke lusten.


De dag voor aankomst werden wij jonge mannen, die op hun eerste reis voeren, naar een bijeenkomst geroepen met de bootsman en de scheepsdokter. Wij, dat waren de liftboy's, de bellboy's, de dekboy's en een handjevol lichtmatrozen. Onze leeftijd was zo tussen de zestien en achttien jaar.

De bootsman nam als eerste het woord: ,,Zo mannen. Strakjes komen we in Havanna. En jullie zullen zien dat jullie met die blonde koppen heel populair zijn bij de meisjes. Ze worden gelijk heel aanhankelijk en beginnen dingen met je te doen waar je in de bovenkooi alleen nog maar van heb gedroomd. Maar ze willen ook centjes. Zeg maar dollars. Daarom, wanneer je aan land gaat steek dan vijf losse dollars in je borstzak en beslist niet meer. Het kan zijn wanneer ze meer zien, je een mes op je pikkie krijgt en dan moet je alles inleveren.” En dan nu de dokter.

De scheepsarts hield het kort. Hij liet iets zien van doorzichtig rubber zien en zei: ,,Kijk mannen. Ik heb hier een kapotje. Wanneer het dan zo ver komt doe dat rond je pikkie want anders zie ik jullie veel te snel terug en moet ik vervelende en pijnlijke injecties geven.” We kregen er allemaal een. Er waren natuurlijk een paar bluffers bij die zeiden: ,,Doe mij er maar twee.” De dokter antwoordde: ,,Alleen als je mij tien losse dollars laat zien.”
Achteraf moet ik zeggen dat deze korte bijeenkomst de beste seksuele voorlichting was die ik over dit aspect van de betaalde liefde ooit heb gekregen.

Bij terugkomst aan boord werd er natuurlijk veel gebluft en opgeschept. ,,Ik heb al mijn dollars nog, maar goeie genade wat was ze goed.”
Zelf ben ik niet tot de ultieme daad gekomen, maar na aangenaam zoenen en zo toch die jonge dame, haar naam was Juanita, twee dollar gegeven. ,,You don't want more?” sprak ze teleurgesteld. Ik zei iets van: ,,Not now” en loog ,,but I will be back.”

,,I will wait for you,” sprak ze. En daar heb ik later nog wel eens aan gedacht.

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!