vrijdag 3 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Jon Jost, foto Wikipedia

Jon Jost: Eigenzinnig en experimenteel

14 maart 2014 (Ronald Glasbergen)

Een gesprek met de regisseur van de film ‘Coming to Terms’

Filmmaker Jon Jost (1943) leidt een bewogen leven. Zijn films draaiden op festivals over de hele wereld van Locarno tot New York. Hij vraagt zich af of het geen tijd is zich ergens te vestigen, maar twijfelt. Voorlopig blijft hij in beweging.

Experimenteel en eigenzinnig zijn goede adjectieven om zijn films te onderscheiden van andere verhalende films, maar doen te kort aan het brede landschap dat daar buiten ligt en waar een groot deel van het werk van Jost ook toe behoort.

Zes films
Op het moment van spreken eind januari werkt Jost aan zes films tegelijk. Zijn meest recent film, ‘Coming to terms’ draaide tijdens het IFFR 2014. Hieronder vindt u de link naar het video-interview dat Ronald Glasbergen op 29 januari had met Jon Jost.
Het gesprek gaat over celluloid en pixels, over de verandering van analoog naar digitaal filmen, over leven en dood en natuurlijk over Jost zelf, het geheel doorsneden met fragmenten uit zijn films. Camera en geluid zijn van Rick Messemaker en Rolf Versteegh. De laatste is ook verantwoordelijk voor de montage.

Het gesprek is in het Engels en is niet ondertiteld. Hier is de link naar het interview met Jost

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!