maandag 25 mei 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Jeangu Macrooy, foto songfestival.nl

Jeangu Macrooy gaat in quarantaine

14 maart 2020 (door Kees Versteeg)

De kans dat het Eurovisie Songfestival doorgaat in mei lijkt bijzonder klein. Toch is de Nederlandse vertegenwoordiger op het Songfestival vrijwillig in quarantaine gegaan om zijn stem te sparen voor een optreden dat er hoogstwaarschijnlijk niet gaat komen. Het lijkt er sterk op dat de showbusiness moeite heeft om de realiteit onder ogen te zien.

Om de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival veilig te stellen, heeft Jeangu Macrooy in samenspraak met AvroTros besloten om zo veel mogelijk in quarantaine te gaan. Dat heeft de zanger vrijdag gezegd op NPO Radio 1. De top van het liedjesfestijn wil koste wat kost voorkomen dat de Nederlandse inzending in gevaar komt door corona. Een merkwaardige maatregel, omdat de show zélf al op losse schroeven staat. De organisatie blijft echter trekken aan het dode Songfestival-paardBurgemeester Aboutaleb beslist rond 5 april - de dag waarop de Rotterdamse Marathon zou plaatsvinden - of het Songfestival doorgang kan vinden. 

Lees verder op Mediacourant

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road