zondag 16 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Foto Bibliotheek Rotterdam

Jari Nuno’s eerste solo-expo De Toekomst in Bibliotheek Rotterdam

2 december 2019 (de redactie)

Tussen 13 december 2019 en 12 januari 2020 vindt de expositie De Toekomst plaats in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Een bijzondere expo met foto’s van tien getalenteerde Rotterdamse artiesten in de muziekindustrie gemaakt door de Rotterdamse fotograaf Jari Nuno.

Deze expo is 'een droom die werkelijkheid wordt' voor Jari en het resultaat van Jari’s deelname aan de Masterclass Van Droom Naar Doel Is Doen! in de bibliotheek. Tijdens de afsluitende Pitchnight, waarin deelnemers hun ondernemersidee presenteren, won hij de publieksprijs. Zo kreeg hij de kans deze solotentoonstelling te realiseren.

Met deze expo wil Jari andere jongeren inspireren hun droom na te jagen. “Je ziet de passie en droom in hun ogen, er is niets mooiers dan dat”, zegt hij. De 22-jarige student Creatieve Marketing, geboren en getogen in Rotterdam maakt sinds begin 2017 naam binnen de Rotterdamse fotografiescene. Hij maakt beelden voor fashion brands als Clan de Banlieue en Diversité. Daarnaast werkt hij met diverse artiesten binnen de muziekindustrie. Zo hebben o.a. Frenna, Young Ellens en Winne voor zijn lens mogen staan. Ook fotografeert hij tijdens zijn reizen om zijn persoonlijke herinneringen vast te leggen. Deze herinneringen bleven echter niet alleen voor zichzelf. Hij trok enorme aandacht met de fotoserie die hij schoot van zijn eigen vaderland Cabo Verde, foto's die veel losmaakten bij het publiek.

Over De Toekomst

Jari beseft zich als geen ander hoe het voelt om alles over te hebben voor je droom. En hij weet ook hoe het voelt om stappen hierin te maken. Precies dit gevoel brengt hij in kaart door deze tien getalenteerde Rotterdamse muzikanten in beeld te brengen. Voor deze serie heeft Jari ervoor gekozen om alles analoog te schieten. In deze expo combineert Jari zijn voorliefde voor portretten, mode en muziek, met nadruk op het muzikale. Jari is opgegroeid in Crooswijk, een plek in Rotterdam waar veel etniciteiten en diverse culturen samen komen. Niets weerspiegelt Rotterdam en al haar mooie kleuren meer dan de muziek die hiervandaan komt.

Uitnodiging

De feestelijke opening van de foto expositie is op vrijdag 13 december om 18.00 uur op de 1e etage van de Centrale Bibliotheek. Dit wordt een avond van Rotterdam voor Rotterdam met Rotterdamse dj’s als Doris, Hoodbaby Boris, Zeus, Nadim en Darryl Antunez en een hapje en een drankje, waarbij iedereen welkom is! Gratis toegang.

 

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!