vrijdag 20 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Jana Beranová legt ‘stad in de watten’

27 april 2011 (Jim Postma)

Rotterdam-beelden van Willem van Hest

Op vrijdag 29 april om 18.30 uur vindt er de presentatie plaats van de nieuwe gedichtenbundel van Jana Beranová in Letterencafé Tsjechov & Co in de Rotterdamse Delistraat 2 in de wijk Katendrecht.

De bundel genaamd ‘Stad in de watten’ is rijkelijk geïllustreerd met de mooiste Rotterdam-beelden van kunstschilder Willem van Hest.

Tijdens de presentatie zijn de dichter en de schilder als gast aanwezig op een literaire talkshow, genaamd Reading Heads. De regie is in handen van uitgeverij Douane. Aansluitend is er een borrel en kan de bundel worden gesigneerd.

 

 

Uit ‘Stad in de watten’ het volgende gedicht van Beranová:

 

‘De rivier stroomt naar zee,

fluistert dag en nacht

in alle talen van onze stad.’

Al jaren is Jana Beranová een van de dragende literaire figuren uit het Rotterdamse literaire wereldje. Onlangs is zij daarvoor onderscheiden met de Erasmusspeld. Van 2009 tot begin 2011 was zij de stadsdichter van Rotterdam. Volgens de uitgever van Douane ‘heeft zij met veel enthousiasme en plezier zich van haar taak gekweten. Het is met het gevoel van een gelukkig mens dat zij nu haar 17 stadsgedichten, verlucht met zes beelden van Willem van Hest, aan haar stadsgenoten kan presenteren,’ aldus Douane.

 

Het boekje ‘Stad in de watten’, ISBN 978-90-72247-42-1, telt 48 pagina’s en kost 7,50 euro.

 

Deel dit bericht met je vrienden!