zondag 16 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Jair Bolsonaro met typisch vinger pistoolgebaar Foto P do Planalto CC

Jair Bolsonaro heeft corona, kabinet wordt getest

7 juli 2020 (de redactie)

De president van Brazilië, bekend van zijn felle kritiek op volgens hem overdreven coronamaatregelen, heeft het coronavirus onder de leden. Zijn ziekte, hij werd zondag 5 juli onwel en testte positief op het virus, komt op een moment dat Brazilië, met meer dan 65000 doden en een stijgende lijn in het aantal gevallen, zwaar door de pandemie getroffen wordt.

Bolsonaro heeft keer op keer de risico's van wat hij 'onder meer een 'kleine griep' en 'een verkoudheid'  noemde  afgezwakt. Hij bekritiseerd scherp gouverneurs van deelstaten die een lockdown afkondigden omdat die schade voor de economie opleveren.

Dinsdag vertelde de president in een TV interview dat hij zich afgelopen zondag niet goed voelde, hoestte en koorts had maar dat hij zich inmiddels heel goed voelde. Volgens  de medische universiteit Johns Hopkins, die wereldwijd de coronagevallen in kaart brengt, is het aantal officieel geregistreerde gevallen in Brazilië op dit moment 1,6 miljoen. Dat is het hoogste na de Verenigde Staten met 2,9 miljoen bevestigde gevallen.

De ministers in zijn omgeving werden getest maar blijken tot nu toe geen corona te hebben.  

     

Zie ook:

Lees meer over:

corona Bolsonaro
Deel dit bericht met je vrienden!